Turqia prodhon avioni e parë Iuftarak turk, Erdogan: “Në vitin 2023 do dridhim botën!”

Turqia prodhon avioni e parë Iuftarak turk, Erdogan: “Në vitin 2023 do dridhim botën!”

“Shpresoj që në vitin 2023 të nxjerrim avionin tonë kombëtar Iuftarak nga hangari dhe t’ia tregojmë të gjithë botës. Avioni ynë luftarak kombëtar,

I cili do të bëjë fluturimin e tij të parë në 2025, do të zërë vendin e tij në qiell në 2029 si forca goditëse e forcës sonë ajrore,”
tha Erdogan në një fjalim në një ceremoni prezantimi të projekteve teknologjike të Industrisë Hapësinore (TUSAS) në Kahramankazan në kryeqytetin turk Ankara.