Turqia kërcënon Greqinë të mos zgjerohet në Egje: “Mos provokoni e as mos tentoni!”

Turqia kërcënon Greqinë të mos zgjerohet në Egje: “Mos provokoni e as mos tentoni!”

Ministri i Mbrojtjes i Turqisë Hulusi Akar kërkoi nga Greqia që të përmbahet nga testimi i durimit të Turqisë me pr0r0kime,
duke përfshirë kërcënimin për të zgjeruar ujërat e saj territoriale në Detin Egje.

Duke folur para një grupi gazetarësh në Ankara, ministri i Brendshëm i Turqisë Hulusi Akar tha gjithashtu se Turqia
dëshiron të zgjidhë mosmarrëveshjet me fqinjin dhe anëtarin e NATO-s, Greqinë.