Turqia prodhon avionin e parë Iuftarak turk: “Do i bëjmë konkurrencë F-35ave amerikane!”

Turqia prodhon avionin e parë Iuftarak turk: “Do i bëjmë konkurrencë F-35ave amerikane!”

Avioni Iuftarak (MMU), i kthyer gati në krenari kombëtare dhe i pari b0mbardues i shumëpritur i gjeneratës së 5-të të Turqisë,
do të fluturojë në 2025-sën deklaroi Recep Tayyip Erdoğan.

Avioni i parë Iuftarak autokton i Turqisë do të dalë nga hangari në vitin 2023, tha presidenti turk në ceremoninë e hapjes së 16 fabrikave
që do të operojnë në Zonën e Industrisë dhe Hapësirës Ajrore në kryeqytetin Ankara.