Njihuni me aeroplanin e ri hipersonik të Boeing: Mund të arrijë shpejtësinë prej 7.400 kilometra në orë

Njihuni me aeroplanin e ri hipersonik të Boeing: Mund të arrijë shpejtësinë prej 7.400 kilometra në orë

Koncepti i aeroplani hipersonik të Boeing, do të mund të shërbente si pasues i aeroplanit SR-71 Blackbird, që mund të arrijë shpejtësinë prej 3 Mach.

Boeing prezantoi modelin dhe renderin e konceptit të aeroplanit delta-wing gjatë forumit AIA Scitech, e fjala është për
fluturaken për suIm dhe mbikëqyrje që në teori do të mund të fluturonte me shpejtësi për pesë herë më të madhe sesa ajo e zërit.LAJMI I PLOTE