Ish-komandanti amerikan: “Kosova duhet të jetë në gjendje të mbrohet vetë!”

Ish-komandanti amerikan: “Kosova duhet të jetë në gjendje të mbrohet vetë!”

Ish-komandanti i përgjithshëm i Forcave Tokësore Amerikane në Evropë, Frederick Ben Hodges, deklaroi se misioni i KFOR-it në Kosovë nuk duhet të mbarojë dhe një gjë të tillë duhet ta përsëris shpesh NATO.

Po ashtu, ai u pyet edhe për FSK-në, teksa pa dhënë ndonjë qëndrim prerazi, deklaroi se SHBA e njeh Kosovën si shtet të pavarur dhe se vendi duhet të jetë në gjendje të mbrohet ushtarakisht. DEKLARATA E TIJ E PLOTE