NATO paralajmëron botën: Nëse bisedimet dështojnë me Rusinë, ne jemi të gatshëm për Iuftë!

NATO paralajmëron botën: Nëse bisedimet dështojnë me Rusinë, ne jemi të gatshëm për Iuftë!

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg ka paralajmëruar fuqitë perëndimore se po përgatiteshin për mundësinë
që bisedimet me rrezik të lartë me Rusinë mund të dështonin dhe..

..se aleanca po përforconte aftësitë ushtarake përgjatë krahut të saj lindor, si dhe po përgatitte sanksione ekonomike potencialisht gjymtuese nëse Moska suImonte.

Deklratat e Stoltenberg, pas një videokonference të ministrave të punëve të jashtme të NATO-s, i dhanë një paralajmërim të
qartë Kremlinit përpara bisedimeve diplomatike – në Gjenevë, Bruksel dhe Vjenë.DEKLARATA E TIJ E PLOTE