Rusia me aksione të reja: Vendosë avionët suImues pranë kufirit me Ukrainën!

Rusia me aksione të reja: Vendosë avionët suImues pranë kufirit me Ukrainën!

Rusia ka vazhduar të grumbullojë trupa të reja pranë kufirit të Ukrainës ditët e fundit mes paralajmërimit të Kremlinit
për përgjigje ushtarake ndaj zgjerimit të NATO-s drejt lindjes.

Duke cituar zyrtarë amerikanë, The New York Times raportoi se ushtria ruse ka pozicionuar avionë shtesë suImues rreth kufirit me Ukrainën.
Sipas The New York Times, helikopterët suImues dhe transportues, së bashku me avionët Iuftarakë suImues tokësorë,
do të ishin një avantazh kritik rus, nëse Moska vendos të pu5htojë Ukrainën.