Shqipëria kërkon mbledhjen urgjente në OKB, pasi që Koreja e Veriut lëshoi raketa hipersonike!

Shqipëria kërkon mbledhjen urgjente në OKB, pasi që Koreja e Veriut lëshoi raketa hipersonike!

Këshilli i Sigurimit i OKB-së do të takohet me dyer të mbyllura për të diskutuar lëshimin e
një r akete hipersonike nga Korea e Veriut.

Takimi u kërkua nga Shtetet e Bashkuara, Franca dhe Mbretëria e Bashkuar, tre nga pesë anëtarët e përhershëm në
Këshillin e Sigurimit si dhe nga Shqipëria dhe Irlanda.

Takimi i Këshillit të sigurimit vjen pasi të mërkurën e 5 janarit, Koreja e Veriut dhe lideri i saj, Kim Jong-un, raportuan se kanë testuar me sukses disa r aketa hipersonikë.