Në prag të pushtimit të Ukrainës, presidenti rus Vladimir Putin mbajti një fjalim të gjatë dhe të rrëmujshëm, ku mohonte ekzistencën e Ukrainës dhe ukrainasve. Një fjalim të cilin shumë analistë perëndimorë e panë si të çuditshëm dhe pa baza.

Në fakt, ishte i çuditshëm por jo pa lidhje. Pasi analiza e Putin buronte drejtpërdrejt nga veprat e një profeti fashist të perandorisë maksimale ruse të quajtur Aleksandër Dugin. Ndikimi intelektual i Dugin mbi udhëheqësin rus është i mirë-njohur për studentët mendjengushtë të epokës post-sovjetike, në mesin e të cilëve Dugin, 60 vjeç, cilësohet nganjëherë si “truri i Putinit”. LAJMI I PLOTE