Deklarohen pesë shtetet më të fuqishme në botë: “Nuk ka Iuftë bërthamore, nuk duhet të niset kurrë!”

Deklarohen pesë shtetet më të fuqishme në botë: “Nuk ka Iuftë bërthamore, nuk duhet të niset kurrë!”

5 nga shtetet më të fuqishme të botës janë pajtuar se “një Iuftë bërthamore s’mund të fitohet dhe s’duhet të niset kurrë” në një marrëveshje të rrallë me qëllim për të reduktuar rr eziqet për Iuftëra të mundshme.

Zotimi u nënshkrua nga SHBA, Rusia, Kina, Mbretëria e Bashkuar dhe Franca, 5 shtetet e a rmëve bërthamore të njohura nga Traktati i Mospërhapjes Bërthamore të vitit 1968, (NPT) e që janë edhe anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurisë së Kombeve të Bashkuara. Ato njihen edhe si P5 ose N5.