Amerika dhe Japonia bashkojnë forcat: Sëbashku kundër Kinës dhe Koresë së Veriut

Amerika dhe Japonia bashkojnë forcat: Sëbashku kundër Kinës dhe Koresë së Veriut

Ministri i Jashtëm japonez Yoshimasa Hayashi dhe Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken ranë dakord të shtunën mbi nevojën për të forcuar aleancën e vendeve të tyre në një mjedis sfidues të sigurisë në rajon, tha një zyrtar i qeverisë japoneze.

Kryediplomatët Hayashi dhe Blinken zhvilluan bisedime ndërsa morren pjesë në takimin e ministrave të jashtëm të G7-ës në qytetin anglez të Liverpulit.