Amerika furnizon me raketa anti-tank shtetin fqinjë të Rusisë: Jepet alarmi kuq tek rusët!

Amerika furnizon me raketa anti-tank shtetin fqinjë të Rusisë: Jepet alarmi kuq tek rusët!

Departamenti i Shtetit Amerikan miratoi të martën një marrëveshje të mundshme të shitjes ushtarake të huaj (FMS) prej 125 milionë dollarësh për t’i shitur Lituanisë r aketa portative antit ank Javelin.

Sipas Agjencisë së Bashkëpunimit për Sigurinë e Mbrojtjes, Qeveria e Lituanisë ka kërkuar të blejë deri në 230 r aketa Javelin FGM-148F dhe 20 Njësi Launch C0mmand J avelin (CLUs).