Dalin pamjet: Rusia dërgon ushtarët në Kazakistan – të armatosur deri në ‘dhëmbë’!

Dalin pamjet: Rusia dërgon ushtarët në Kazakistan – të armatosur deri në ‘dhëmbë’!

Agjencitë ruse kanë raportuar se trupat e para janë nisur drejt Kazakistanit, shtet që po përballet me pr0testa dhe trazira si
rezultat i pakënaqësisë për rritjen e çmimit të karburanteve.

Më herët, Presidenti i Kazakistanit, Kassym-Jomart Tokayev, bëri thirrje për përkrahje nga aleanca CSTO
(Collective Security Treaty Organization), ku bëjnë pjesë shtetet e Azisë Qendrore e Perëndimore, pas eskalimit të situatës. VIDEO