E gjithë bota po e mban frymën: Ushtria e merr urdhrin të përgatitet për Iuftë!

E gjithë bota po e mban frymën: Ushtria e merr urdhrin të përgatitet për Iuftë!

Tesnionet mes Kinës dhe Tajvanit janë në kulmin e tyre, ndërsa mediat shtetërore që janën nën kontrollin e Partisë Komuniste këcrënojnë me lutfë. Sëfundmi, “Global Times”, media e lidhur me qeverinë kineze që publikon në anglisht shkruan se ushtria është vënë në gjendje alarmi pas një urdhri të Shtabit të Përgjithshëm për të qenë gati për lutfë.

Amriku është Tajvani dhe Kina nuk ka reshtur së këcrënuari dhe kërkuari që ishulli të bashkohet pas disa dekadash të ndarë që prej kohës kur në Kinë erdhën në pushtet komunistët me në krye Maon. LAJMI I PLOTE