Gjermania fundos Ukrainën: Gjermanët bllokojnë shitjen e mjeteve anti-dronë për ushtrinë ukrainase

Gjermania fundos Ukrainën: Gjermanët bllokojnë shitjen e mjeteve anti-dronë për ushtrinë ukrainase

Përfaqësuesi gjerman në bordin mbikëqyrës të Agjencisë së NATO-s për Mbështetjen dhe Prokurimin (NSPA) ka bllokuar dërgimin e
a r mëve bllokuese kundër d ronëve në Ukrainë, të cilat tashmë ishin paguar nga Kievi.

Sipas gazetës ukrainase Dzerkalo Tyzhnia, dërgesa e këtyre sistemeve anti-drone po prokurohej nga Lituania. Zyrtarët gjermanë citohen t’i shpjegojnë ambasadorit ukrainas në Gjermani, Andriy Melnyk, pasi “sisteme të tilla mund të provokojnë potencialisht p ërshkallëzim të mëtejshëm ushtarak në vijën e demarkacionit (midis forcave ruse dhe ukrainase) dhe të çojnë në p ë rleshje më të mëdha”.