Izraeli prezanton “bishat” e reja tokësore: Sinjal i qartë për Iranin!

Izraeli prezanton “bishat” e reja tokësore: Sinjal i qartë për Iranin!

Izraeli ka nisur prodhimin serik të transportuesve të rinj të personelit të b linduar me rrota Eitan, tha Ministria e Mbrojtjes izraelite.

“Drejtoria e Mjeteve të B linduara në IMoD do të nisë prodhimin serik të “Eitan” – APC-ja e parë me rrota”, thuhet në mesazhin e Ministrisë së Mbrojtjes.

Ai shtoi gjithashtu se Eitan-i i ri do të bëhet funksional në fund të vitit 2021 dhe do të pajiset me sistemin e avancuar të mbrojtjes aktive “Iron Fist” dhe një frëngji pa pilot.