Putin nervozohet edhe me Gjermaninë: “Po luani një lojë të fëlliqur!”

Putin nervozohet edhe me Gjermaninë: “Po luani një lojë të fëlliqur!”

Për të gjashtën ditë me radhë, gazsjellësi Yamal-Evropë, që furnizon me gaz Europën Perëndimore nga Rusia,
po kthen gazin mbrapsht ne Poloni.

Të dhënat e operatorit gjerman të rrjetit të furnizimit, Gascade, tregojnë se fluksi i gazit në pikën e matjes së Mallnoë,
në kufirin polako-gjerman po shkon në lindje të Polonisë me një vëllim prej 1.2 million kilowatt/orë.

Kjo situatë e ka zemëruar presidentin rusi Vladimir Putin, i cili akuzoi Gjermaninë se po ia rishet gazin rus Polonisë dhe Ukrainës, në vend që të lehtësojë tregun me çmime tepër të larta. LAJMI I PLOTE