Rusia dërgon armatime pranë bazës së Bondsteel-it: Ballkani gati të shpërthejë?!

Rusia dërgon armatime pranë bazës së Bondsteel-it: Ballkani gati të shpërthejë?!

Gazeta e njohur amerikane Foreign Affairs ka ngritur së fundmi alarmin se Rusia planifikon të rrisë tesnionet në Ballkan
në mënyrë që të mund të pozicionohet si i vetmi ndërmjetës dhe garantues rajonal i sigurisë.

Ajo shkruan se atmosfera më 5hpërthyese në Ballkan është në Kosovë dhe Bosnjë e Hercegovinë dhe se presidenti rus
Vladimir Putin po përdor ish-republikat jugosllave si fu5hëbetejën e radhës për të dobësuar NATO-n dhe BE-në. LAJMI I PLOTE