Shteti ‘fantazmë’ paralajmëron Kinën: “Nëse kalohen vijat e kuqe, do të ndodhë një katastrofë e madhe!”

Shteti ‘fantazmë’ paralajmëron Kinën: “Nëse kalohen vijat e kuqe, do të ndodhë një katastrofë e madhe!”

Presidentja e Tajvanit, Tsai Ing-wen gjatë mesazhit për Vitin e Ri i ka dërguar një mesazh Kinës: k0nflikti ushtarak nuk është përgjigja,
por Pekini u përgjigj a5hpër duke thënë se nëse Tajvani kalon vijat e kuqe, kjo do të çonte “në një katastrofë të madhe”.

Kina pretendon se e qeverisë Tajvanin në mënyrë demokratike dhe e konsideron pjesë të territorit të saj.
Në dy vjetët e fundit, Pekini ka arritur presionin ushtarak dhe diplomatik me qëllim që të shtypë pretendimet e Tajvanit për pavarësi.