Shteti fqinjë me Rusinë meɾɾ vendimin e madh: “Do ta aɾmatosim Ukɾainën kundëɾ ɾusëve!”

Shteti fqinjë me Rusinë meɾɾ vendimin e madh: “Do ta aɾmatosim Ukɾainën kundëɾ ɾusëve!”

Ministria e Mbrojtjes e Estonisë po shqyrton furnizimin e ushtrisë ukrainase me r aketa antitank Javelin dhe obusa 122
milimetrash në mes të tesnioneve të rritura me Rusinë.

Zyrtari i Ministrisë së Mbrojtjes, Peeter Kuimet, i tha televizionit dhe radiostacionit kombëtar ERR se Estonia po planifikon të
rrisë mbështetjen për aleatin e saj pasi trupat ruse kanë kryer më shumë stërvitje ushtarake në kufirin e saj me Ukrainën.