Ukraina ilegalisht furnizohet me “bisha” ushtarake nga Turqia?!

Ukraina ilegalisht furnizohet me “bisha” ushtarake nga Turqia?!

Shërbimi Shtetëror Kufitar i Ukrainës mori të hënën prototipin e një automjeti të blinduar turk (Bizon), i cili u
5ekuestrua në doganën e Kievit në vitin 2016.

Duke cituar një raport nga dogana e Kievit, Militarnyi raportoi se prototipi i “Turkar” u importua nga Turqia në Ukrainë në vitin 2016 dhe automjeti u sekuestrua për shkak të mungesës së lejeve të pronarit. Më pas, mjeti i blinduar është vendosur në një magazinë doganore, ku është ruajtur për tre vjet.