Kryeministri armen i bën kërkesën urgjente Putinit në lidhje me Azerbajxhanin

Kryeministri armen i bën kërkesën urgjente Putinit në lidhje me Azerbajxhanin

Kryeministri i Armenisë, Nikol Pashinian i ka kërkuar presidentit rus Vladimir Putin ndihmë sa i përket lirimit të dhjetëra të b urgosurve të luftës, të cilët janë zënë nga Azerbajxhani, në k0nfliktin e fundit për rajonin e Nagorno-Karabakut.

Në vjeshtë të vitit të kaluar, Armenia dhe Azerbajxhani janë përballur me njëra-tjetrën për rajonin e Nagorno-Karabakut, territor që ndërkombëtarisht njihet si territor i Azerbajxhanit, mirëpo është kontrolluar nga armenët etnikë prej viteve 1990.