“Bisha fantazmë”, Gjermania fuqizon tankun e saj me pajisje nga Izraeli

“Bisha fantazmë”, Gjermania fuqizon tankun e saj me pajisje nga Izraeli

Ministria e Mbrojtjes e Izraelit ka konfirmuar se Ministria Federale Gjermane e Mbrojtjes nënshkroi një marrëveshje qeveri-me-qeveri
për të furnizuar sistemin izraelit të mbrojtjes aktive Trophy për flotën e tyre të t ankeve kryesore Leopard-2.

Brenda marrëveshjes, R afael Advanced Defense Systems do të furnizojë Trophy Active Defense System për të pajisur 17 t anke Leopard-2. Ai përfshin sigurimin e sistemeve për një kompani t ankesh, interceptorësh dhe pjesësh rezervë, si dhe trajnime operacionale dhe teknike. Sistemet do të dorëzohen gjatë disa viteve të ardhshme.