Cili shtet e ka ushtrinë më të fortë: Izraeli apo Turqia?

Cili shtet e ka ushtrinë më të fortë: Izraeli apo Turqia?

Izraeli ka ushtrinë më të f uqishme në Lindjen e Mesme, e ndjekur nga Turqia dhe Arabia Saudite. Kështu thuhet në një raport të ri të “Business Insider”.

F0rcat mbrojtëse izraelite kanë më shumë cilësi se ushtritë e tjerë të vendeve të rajonit. Mjafton këtu të kujtojmë f0rcat ajrore që ka ky shtet.

Kjo renditje e hartuar nga ekspertë bazohet në rritjen e aftësive 0peracionale ushtarake në të gjithë rajonin, por edhe tek artileria dhe teknologjia.