HISTORIKE!/ Japonia dhe Australia vulosin paktin ushtarak: “Kina futet në xhep!”

HISTORIKE!/ Japonia dhe Australia vulosin paktin ushtarak: “Kina futet në xhep!”

Japonia dhe Australia kanë vendosur të forcojnë bashkëpunimin mes tyre. Krerët e qeverive të dy vendeve, Fumio Kishida dhe Scott Morrison,

Firmosën një marrëveshjeje e cila lehtëson manovrat e përbashkëta ushtarake dhe përfshin dislokimin:
më të shpejtë të personelit ushtarak si lehtësimin e kufizimeve në transportin e armëve e pajisjeve për ushtrime dhe operacione në rast të fatkeqësive natyrore. LAJMI I PLOTE