Këto janë “përbindëshat” Iuftarak që Izraeli do t’i blejë nga Amerika: Gati për të pushtuar Iranin?

Këto janë “përbindëshat” Iuftarak që Izraeli do t’i blejë nga Amerika: Gati për të pushtuar Iranin?

Ministria izraelite e Mbrojtjes konfirmoi më 30 dhjetor 2021, se Tel Avivi do të blejë 12 helikopterë Lockheed Martin CH-53K për
rreth 2 miliardë dollarë dhe dy avionë të tjerë karburanti Boeing KC-46, për t’i shtuar dy të blera tashmë, për rreth 1.1 miliardë dollarë.

“Marrëveshjet e prokurimit janë një tjetër moment historik i rëndësishëm në ndërtimin e forcave të IDF. Ne vazhdojmë të forcojmë, ndryshojmë dhe përshtatim Forcat Ajrore ndaj sfidave të së ardhmes, afër dhe veçanërisht larg kufijve të Izraelit”, tha ministri i Mbrojtjes Bnei Gantz.