NATO e ‘rrethon’ Serbinë dhe Bosnjën!

NATO e ‘rrethon’ Serbinë dhe Bosnjën!

Të dy vendet kufizohen me Kroacinë anëtare e NATO-së nga 2009, Serbia kufizohet me Hungarinë anëtare e NATO-së nga 1999,
Rumaninë dhe Bullgarinë anëtare të NATO-së nga 2004, Maqedoninë si anëtarja më e re,

dhe Kosovën e vetëshpallur që nuk është anëtare, por bëhet fjalë për territor që shtet të pavarur që se pranojnë as
BeH e as Serbia, shkruan gazeta “Nezavisne novine”, transmeton “Bota sot”.

Bosnja dhe Hercegovina dhe Serbia janë dy vende në Ballkanin perëndimor që janë plotësisht të rrethuara nga anëtarët e NATO-së.LAJMI I PLOTE