Njihuni me aeroplanin “fantazmë” të Ushtrisë Amerikane: I treti më i madh në botë!

Njihuni me aeroplanin “fantazmë” të Ushtrisë Amerikane: I treti më i madh në botë!

“Lockheed C-5 Galaxy” është aeroplani me kapacitetin më të madh transportues në Ushtrinë amerikane dhe njëkohësisht aeroplani
i tretë më i madh në botë.

Ky aeroplan me dy kuverta ka kapacitet mbajtje brenda tij prej rreth 122 tonësh, me kuvertën e poshtme që shërben për ngarkesë, ndërsa e e përparmja për transport të 73 pasagjerëve.LAJMI I PLOTE