Tensionohet situata/ NATO dërgon mijëra ushtarë në shtetet pranë Rusisë: Jeni gati tani?

Tensionohet situata/ NATO dërgon mijëra ushtarë në shtetet pranë Rusisë: Jeni gati tani?

Gazeta gjermane “Spiegel” shkruan se amerikanët kanë propozuar që NATO të dërgojë 1500 u5htarë në dy vende të Ballkanit si
kundërpërgjigje ndaj akumulimit të t rupave ruse në kufirin ukrainas, duke deklaruar se sipërmarrja mbart rr eziqe të mëdha politike.

Gjenerali amerikan Todd D. Wolters, i ngarkuar me forcat aleate në Evropë, kohët e fundit u sugjeroi kolegëve të tij të NATO-s të rrisin praninë e trupave në Bullgari dhe Rumani, shkruan e përjavshmja gjermane, duke cituar burime nga një takim.