Turqia ‘ia then’ hundët SHBA-së: Prodhon “super-bombarduesin” e saj – do i bëjë ballë avionit F-35!

Turqia ‘ia then’ hundët SHBA-së: Prodhon “super-bombarduesin” e saj – do i bëjë ballë avionit F-35!

Avioni Iuftarak (MMU), i kthyer gati në krenari kombëtare dhe i pari b0mbardues i shumëpritur i gjeneratës së 5-të të Turqisë,
do të fluturojë në 2025-sën deklaroi Recep Tayyip Erdoğan.

Avioni i parë Iuftarak autokton i Turqisë do të dalë nga hangari në vitin 2023, tha presidenti turk në ceremoninë e hapjes së 16 fabrikave
që do të operojnë në Zonën e Industrisë dhe Hapësirës Ajrore në kryeqytetin Ankara.