Ukraina prezanton avionët pa pilot: “Tani do e kontrollojmë Rusinë nga qielli!”

Ukraina prezanton avionët pa pilot: “Tani do e kontrollojmë Rusinë nga qielli!”

Kompleksi i ri i inteligjencës elektronike i prodhuar në Ukrainë, i bazuar në një platformë avioni pa pilot u ngrit në ajër.

Më 27 dhjetor, Defense Express raportoi se versioni ukrainas për mbledhjen e inteligjencës të sistemit të avionëve pa pilot PD-2 (UAS) ka filluar programin e testimit të fluturimit.

Inteligjenca e re elektronike (ELINT) që mbledh aeroplanë pa pilot quhet Gekata dhe është zhvilluar nga specialisti ukrainas i ushtrisë-elektronike Infozahyst LLC.