Amerika dërgon forcat detare pranë Shqipërisë: Gati kundër Rusisë – ja skenari!

Amerika dërgon forcat detare pranë Shqipërisë: Gati kundër Rusisë – ja skenari!

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë vendosur në gjendje gadishmërië, në rast të një pu5htimi të mundshëm rus të Ukrainës, duke rritur edhe praninë e forcave ushtarake në rajon.

Aeroplanmbajtësja amerikane “USS Harry S. Truman” është urdhëruar që të qendrojë në Mesdhe, pranë brigjeve shqitare.
Ajo ka numrin e madh të anijeve dhe avionëve që e shoqërojnë duke hequr dorë kështu nga plani fillestar për kalimin në Lindjen e Mesme përmes kanalit të Suezit.