Analiza e fundit: Pse Putin e dëshiron kaq shumë Ukrainën?

Analiza e fundit: Pse Putin e dëshiron kaq shumë Ukrainën?

Ukraina është bërë pika e nxehtë në raportet e Rusisë me Perëndimin pas grumbullimit të dhjetëra mijëra t rupave ruse në kufirin
ukrainas dhe një sërë deklaratash të presidentit rus, Putin, që ka shpalosur ato që i ka cilësuar si “vija të kuqe”.

Më poshtë mund të mësoni disa prej arsyeve pse për Putinin ka kaq shumë rëndësi Ukraina dhe pse ai ka zgjedhur që ta n xisë këtë krizë. LAJMI I PLOTE