Analiza e fundit: SHBA nuk e kundërshton planin e Izraelit për të suImuár Iranin?

Analiza e fundit: SHBA nuk e kundërshton planin e Izraelit për të suImuár Iranin?

Zyrtarët e lartë amerikanë raportohet të mos kenë kundërshtuar një plan të ri të s u I m i t ndaj Iranit që iu është shpalosur
nga Ministri i Mbrojtjes së Izraelit Benny Bantz javën e kaluar.

Zhvillim ky pikërisht në kohën kur SHBA dhe fuqitë e tjera po dësht0jnë të bindin Iranin t’i kthehet respektimit të marrëveshjes së 2015’s në negociatat e Vjenës.

Gantz sipas gazetës izraelite The Jerusalem Post ka njoftuar zyrtarët amerikanë se i ka caktuar një afat F0rcave të Mbrojtjes së Izraelit për të përfunduar përgatitjet për një 0fansive ndaj Iranit.