Ky është komandanti që udhëhoqi forcat ruse në Kosovë, e tash po e bën në Kazakistan!

Ky është komandanti që udhëhoqi forcat ruse në Kosovë, e tash po e bën në Kazakistan!

Pas shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme në Kazakistan nga presidenti tashmë i dorëhequr, Kassym-Jomart Tokayev, ai kërkoi ndihmë nga liderët e vendeve të Organizatës së Traktatit të Sigurisë Kolektive (CSTO).

Në ndihmë ish-presidentit të Kazakistanit i erdhi Rusia, e cila dërgoi trupa ushtarake në Kazakistan, trupa këto që po i udhëheq Andrey Serdyukov, që është komandant i Forcave Ajrore Ruse, i cili kishte udhëhequr forcat ruse edhe gjatë Iuftës në Kosovë dhe gjatë tesnioneve në Krime të Ukrainës, ka bërë të ditur fotoreporteri Pierre Crom.