Merkel ka bllokuar NATO-n që ta furnizojë Ukrainën me mjete ushtarake kundër Rusisë

Merkel ka bllokuar NATO-n që ta furnizojë Ukrainën me mjete ushtarake kundër Rusisë

Ministri i ri i mbrojtjes i Ukrainës ka fajësuar Gjermaninë për bIIokimin e furnizimit me amratime në Kiev përmes NATO-s,
pavarësisht paralajmërimeve të SHBA për një pu5htim të mundshëm të afërt nga f0rcat ruse.

Oleksii Reznikov i tha Financial Times se Berlini në muajin e kaluar kishte vënë veton ndaj blerjes së Ukrainës të pu5hkëve anti-dr0ne dhe sistemeve anti-s najper përmes Agjencisë së Mbështetjes dhe Prokurimit të NATO-s.

“Ata janë ende duke ndërtuar gazsjellësin Nord Stream 2 dhe në të njëjtën kohë po bIIokojnë amrët tona mbr0jtëse. Është shumë e padrejtë”, tha Reznikov..