NATO dorëzohet para Putinit: “Do të bashkëpunojmë me ju!”

NATO dorëzohet para Putinit: “Do të bashkëpunojmë me ju!”

NATO i është përgjigjur listës së rekomandimeve ruse për qetesimin e situates në kufirin me Ukrainëm
duke thënë se çdo dialog “duhet të vijojë në bazë të reciprocitetit”.

Në deklaratën e bllokut mes të tjerash insistohej se çdo dialog Rusi-SHBA “duhet të trajtojë veprimet e Rusisë,
bazuar në parimet kryesore të sigurisë evropiane, dhe në konsultim me partnerët evropianë të NATOs.”

Aty shtohej se Moska “duhet të bëjë hapa konkretë për reduktimin e tesnioneve dhe të jetë e përgatitur të punojë për krijimin e kushteve të ndërtimit të besimit. Ne përsërisim ftesën e përhershme ndaj Rusisë për një takim të Këshillit NATO-Rusi në të ardhmen e afërt,” shkruante deklarata.