“Nëse Serbia provon të hyjë në Kosovë, do të përballet direkt me SHBA-të dhe NATO-n!”

“Nëse Serbia provon të hyjë në Kosovë, do të përballet direkt me SHBA-të dhe NATO-n!”

Agjencia amerikane e lajmeve Associated Press, i ka kushtuar një artikull Ushtrisë së Kosovës si dhe reagimeve të zyrtarëve serbë.
Sa është e gatshme Serbia të ndërmarr veprime ushtarake në rast të formimit të Ushtrisë së Kosovës, sipas AP ekzistojnë shumë pak gjasa për një gjë të tillë.

Pasi kjo do të nënkuptonte k0nfrontim të drejtpërdrejt me 4,600 paqeruajtës të NATO-së që shërbejnë në Kosovë, përfshirë këtu trupat amerikane të stacionuara në Kosovë që nga viti 1999. Ky veprim do të shkaktonte sanksione të menjëhershme dhe izolim për Serbinë nga Perëndimi.