Njihuni me “bishat” më moderne të Izraelit: Tanke, aeroplanë Iuftarak, dronë e satelitë spiunimi!

Njihuni me “bishat” më moderne të Izraelit: Tanke, aeroplanë Iuftarak, dronë e satelitë spiunimi!

Izraeli është një superfuqi e teknologjisë së lartë dhe një nga eksportuesit kryesorë të a rmëve në botë me rreth 6.5 miliardë dollarë në shitjet vjetore.

Prej vitit 1985 Izraeli është eksportuesi më i madh në botë i dronëve, përgjegjës për rreth 60 për qind të tregut global, të ndjekur nga SHBA, tregu i të cilit është nën 25 për qind. Klientët e saj janë kudo: Rusia, Koreja e Jugut, Australia, Franca, Gjermania dhe Brazili. FOTOGRAFITE