Po vjen ‘Bondsteeli shqiptar’: Do të ketë sistem raketash, ja pozicioni se ku do vendosen

Po vjen ‘Bondsteeli shqiptar’: Do të ketë sistem raketash, ja pozicioni se ku do vendosen

Kujtojmë që kohë më parë është marrë vendim që të ndërtohet baza ushtarake në “Kodrën e Cërrnushës”, që do të përdoret nga pjesëtarët e FSK-së.
Ndryshe, Kodra e Cërrnushës është e lartë 1010 metra, dhe nga aty shihet si në pëllëmbë të dorës qyteti i Vushtrrisë, qyteti i Mitrovicës, qyteti i Mitrovicës së Veriut, Zveçani si dhe një pjesë e Zubin Potokut.

“Kuptohet që kjo bazë do ti ketë të gjitha kapacitetet për mbrojtjen territoriale të Republikës së Kosovës, por ende nuk dihet sistemi rak etor apo më mirë të themi kundër-ajror i cili do vendoset aty sipas disa informacioneve, për shkak se kjo kodër është parë si pikë strategjike nga FSK dhe e përshtatme për gjdo lloj sistemi, lloji i tyre nuk dihet por besohet që sigurisht do jetë sistem i porositur nga Amerika.