Rusia e prezanton ‘bishën’ e qiellit: “Me këtë do t’i bëjmë ballë Amerikës”

Rusia e prezanton ‘bishën’ e qiellit: “Me këtë do t’i bëjmë ballë Amerikës”

Rusia ka nxjerrë tashmë një version tjetër të dronit të saj të ri lutfarak, që po përgatitet për demonstrimin e saj të parë të fluturimit.

“Sukhoi S-70 Okhotnik” i Rusisë në konfigurim para-serial u zbulua në Ndërmarrjen e Aviacionit Novosibirsk gjatë vizitës së zëvendësministrit rus të Mbrojtjes Alexey Krivoruchko.

Sipas të dhënave të burimeve të hapura, droni ka një peshë ngritjeje prej 20 tonësh dhe mund të zhvillojë një shpejtësi prej rreth 1000 km/h. Dërgesat serike të dronit për trupat do të fillojnë nga viti 2024.