“Serbia e pathyeshme”, Vuçiç: “Investojmë mbi 1 miliardë euro në ushtri brenda 5 viteve!”

“Serbia e pathyeshme”, Vuçiç: “Investojmë mbi 1 miliardë euro në ushtri brenda 5 viteve!”

Presidenti i Serbisë pas takimin me kompani të industrisë së mbrojtjes deklaroi se brenda pesë viteve shteti i Serbisë
do të investojë 1.25 miliardë euro në blerje të mjeteve ushtarake, ku mes tyre parashihen të blehen 30 helikopterë.

“Kemi vendosur që të ndihmojmë industrinë tonë në çerekun e parë të 2022-tës. Kemi gjetur mënyra për të investuar 145 milionë euro, nën kontrollin e të Ministrisë së Financave, në blerjen e plantacione të reja të prodhimit, maçineri dhe pasisje”, tha Vuçiç.