Serbia po furnizohet me mjete ushtarake nga e gjithë bota – por çfarë fshihet pas kësaj?

Serbia po furnizohet me mjete ushtarake nga e gjithë bota – por çfarë fshihet pas kësaj?

Politika serbe e blerjes dhe e shitjes së amRëve është ‘spektakël’ pa plan të qartë e qëllim, mendojnë analistët.
“Më të mëdhatë”, “më modernet”, “më të fuqishmet” – kryetari i Serbisë Aleksandar Vuçiç nuk i kursente superlativët në paralajmërim të stërvitjes ushtarake të mbajtur të shtunën (10 tetor) në Peshter.

“Gjithçka që qëll0n, aeroplanë, dr0në, b0mbardues, Iuftëtarë dhe munici0ne Iuftarake. Spektakël”, përshkruante me kënaqësi Vuçiq gjithçka që mund të shihej. Sipas kritikëve, politika e Serbisë për të blerë dhe shitur amrë është pikërisht ajo një “spektakël”, por pa një plan dhe qëllim të qartë. Dhe u kushton shumë taksapaguesve..LAJMI I PLOTE