SHBA furnizon me mjete ushtarake Kosovën, reagon menjëherë Rusia: Ndaloni me provokime!

SHBA furnizon me mjete ushtarake Kosovën, reagon menjëherë Rusia: Ndaloni me provokime!

Ambasada e Rusisë në Shtetet e Bashkuara ka reaguar ndaj donacioneve ushtarake që Kosova ka pranuar nga Amerika.

Në një cicërimë në ‘Twitter’, nga ambasada ruse thonë se ShBA duhet të respektojë rezolutën e Këshillit të Sigurimit 12/44
dhe të heq dorë nga politika e furnizimit me a rmë dhe pajisje të tjera ushtarake të Prishtinës.

“I bëjmë thirrje Shteteve të Bashkuara të Amerikës që të ndjekë rezolutën e Këshillit të Sigurimit 12/44 dhe të braktisë politikën e furnizimit të Prishtinës me a rmë dhe pajisje tjera ushtarake.