Tensionohet situata: Putini e ka gati planin nëse NATO i afrohet kufijve të Rusisë

Tensionohet situata: Putini e ka gati planin nëse NATO i afrohet kufijve të Rusisë

Presidenti rus Vladimir Putin fajësoi të martën perëndimin për përs hkallëzimin e t ensioneve në evropë duke thënë se e kishte vlerësuar jo drejt rezultatin e Lutfës së Ftohtë. Duke folur para zyrtarëve të ushtyrisë, Putin tha se Rusia do ti përgjigjej në mënyrën e duhur cdo a gresioni të perëndimit dhe do ta zhvillonte ushtrinë e saj, akoma më tej.

Përse ata e kanë zgjeruar NATO-n dhe kanë hequr dorë nga marrëveshjet për r aketat? Ata janë fajtorët për atë që po ndodh tani, për t ensionet që po ngrihen në evropë. Pas asaj që e pa si fitoren e lutfës së Ftohtë, gjykimi i Uashingtonit ka qenë i mbushur me eufori e kjo e ka cuar në zgjedhje të këqia politike.