U tremb edhe Amerika? Sekretari amerikan: “Jemi gati të bisedojmë me Rusinë!”

U tremb edhe Amerika? Sekretari amerikan: “Jemi gati të bisedojmë me Rusinë!”

Sekretari amerikan për Siguri Kombëtare, Jake Sullivan i ka thënë homologut të tij rus, Yuri Ushakov se Uashingtoni është i
gatshëm për t’u angazhuar në diplomaci rreth pozicionit të t rupave ruse afër Ukrainës,
mirëpo dialogu duhet të zhvillohet në përputhje me aleatët dhe partnerët në Evropë.

Sullivan ka biseduar përmes telefonit me Ushakov, në kohën e rritjes së tesnioneve në Evropë për shkak të pranisë së rreth 100,000 trupave ruse afër kufirit me Ukrainën.