Amerika dërgon anije lutfarake drejt Greqisë ‘për inat’ të Francës

Amerika dërgon anije lutfarake drejt Greqisë ‘për inat’ të Francës

Departamenti Amerikan i Shtetit ka njoftuar se është miratuar shitja e mundshme e lutfanijeve amerikane me shumë funksione në Athinë,
e cila mund të rrezik0jë marrëveshjen e shtatorit midis Francës dhe Greqisë për blerjen e fregatave.

Agjencia Amerikane e Bashkëpunimit për Mbrojtjen dhe Sigurinë tha se kishte miratuar shitjen e katër anijeve lutfarake me
shumë role Lockheed Martin, me vlerë 6.9 miliardë dollarë, vetëm 10 javë pasi Athina nënshkroi një memorandum mirëkuptimi me Parisin për një marrëveshje të ngjashme për lutfanijet franceze.