Franca tregon muskujt: Këto janë “bishat” tona më të reja blinduese

Franca tregon muskujt: Këto janë “bishat” tona më të reja blinduese

Automjeti i ri lutfarak francez i cili u zhvillua nën programin Engin Blindé Multi-Rôles (EBMR) Scorpion kaloi një moment historik të ri
me dorëzimin e transportuesit të 119-të dhe të fundit të trupave GRIFFON të planifikuar për vitin 2021.

119 mjetet e blinduara GRIFFON u dorëzuan fillimisht në 0peracionet e verifikimit të Agjencisë Franceze të Prokurimit të Mbrojtjes
(DGA/SQ) në vendin Nexter në Roanne përpara se të dërgoheshin në regjimente.