Kosova në alarm për lidhjet ushtarake Beograd-Moskë: “E kemi Rusinë në kufi!”

Kosova në alarm për lidhjet ushtarake Beograd-Moskë: “E kemi Rusinë në kufi!”

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla-Schëarz, tha se ndikimi rus është i qartë përgjatë kufirit të Kosovës
duke deklaruar lidhjet tradicionalisht të ngushta të Serbisë me Moskën mund të përbënin një këcrënim për sigurinë kolektive evropiane.

“Ata fluturuan avionë lutfarakë MiG-29 afër kufirit tonë dhe ambasadori rus u shfaq së bashku me ministrin serb të mbrojtjes
për të shprehur mbështetjen e tij për këcrënimin ushtarak”, tha Gërvalla. LAJMI I PLOTE