Ky është shteti fqinjë, ku Ushtria Amerikane do ta prodhojë raketën e ardhshme “Raytheon”

Ky është shteti fqinjë, ku Ushtria Amerikane do ta prodhojë raketën e ardhshme “Raytheon”

Liderët e industrisë së mbrojtjes dhe hapësirës ajrore të Raytheon sapo kanë marrë një modifikim të kontratës prej 269 milionë dollarësh nga Komanda e Sistemeve Detare të SHBA-së për të mbështetur kërkesat e prodhimit të plotë të R aketave Seasparrow, njoftoi Departamenti i Mbrojtjes i SHBA më 14 dhjetor.

Puna do të përfundojë deri në mars 2025 në vende në Australi, Kanada, Danimarkë, Gjermani, Greqi, Holandë, Norvegji, Turqi dhe SHBA.
RIM-162 ESSM hyri në shërbim në 2004 dhe është i pajisur me një kokë 39 kg të fragmentimit të 5hpërthimit, një lidhje të dhënash të përditësimit në mes të kursit, një motor r akete me lëndë d jegëse të ngurtë Mk 143 Mod 0 dhe një sistem radar gjysmë aktiv ose një gjysmë të dyfishtë. LAJMI I PLOTE